Бившият директор на ОП "Общински пазари" Запрян Тодоров се връща начело на предприятието. Това е окончателното решение на Районния съд в Пловдив, предава Plovdiv24.bg.

Запрян Тодоров беше освободен няколко дни след встъпването в длъжност на новия кмет Костадин Димитров, въпреки че договорът му е до 2026 г. Подозира, че причина за уволнението му е приятелството с бившия кмет Здравко Димитров, който го е назначил на поста. Всъщност, Тодоров и Димитров са сред основателите на ГЕРБ в Пловдив, първо като сдружение, след което и като партия.

Тодоров заведе и спечели на първа инстанция дело в Пловдивския районен съд. Магистратите обявиха уволнението му за незаконно, като нареждат да бъде възстановен на работа. Решението не е било обжалвано от юристите на община Пловдив. 

В съобщението на съда до ищеца Запрян Тодоров от 24 юни се посочва, че е възстановен на работа и може в двуседмичен срок да се яви при работодателя и ОП "Общински пазари" за заемане на длъжността "директор" съгласно 345, ал. 1 от Кодекса на труда.

Тодоров е поискал среща с кмета, който му е работодател, но не е сигурен дали Димитров ще го приеме. "Има окончателно решение на съда, че ме възстановяват. Моят договор е до 2026 г. Ще видим дали ще измислят нещо друго, за да ме освободят" - коментира Тодоров.