Съдът спря вписването на Радослав Георгиев, като управител на ВиК-Монтана, предаде репортер на "Фокус“. Георгиев, който е  от Видин, бе назначен 

след проведено общо събрание на съдружниците на "Водоснабдяване и канализация“ - Монтана ООД, на което първо бе освободен от длъжността дългогодишният управител инж. Валери Иванов и бе назначен временно управляващ до провеждането на конкурс. На 28 ноември, за което съобщи "Фокус", с решение на 51 на сто от акционерите, т.е. държавата, представлявана от "Български ВиК холдинг“ ЕАД,  беше отстранен досегашният управител на дружеството и назначен на неговото място Радослав Георгиев.

След решението служители от ВиК-Монтана излязоха на протест срещу "парашутиста“ от Видин назначен за управител и според тях е той е човек извън системата и няма нужната експертиза.

Акционерите, общините от област Монтана, които държат 49 процента от акциите на дружеството не са участвали в общото събрание. В резултат на това Община Бойчиновци, като акционер във ВиК – Монтана, завежда в Окръжен съд Монтана търговско дело за обявяване на нищожност или незаконосъобразност на решенията на общото събрание на ВиК- Монтана от 28 ноември, съобщават от общината.

Като акционер община Бойчиновци атакува в съда решението и е поискала до приключването на делото да се спре заличаването на инж. Валери Иванов и вписването на Радослав Георгиев.

Със свое решение от петък, 1 декември, Окръжен съд Монтана е спрял вписването. Решението подлежи на незабавно изпълнение и може да се обжалва пред Апелативния съд в София.