Шофьорът, причинил катастрофа на пешеходна пътека с починал човек през декември 2022 година, се изправи пред Окръжен съд - Пловдив , предаде репортер на "Фокус".

Подсъдимият Емил Андреев е обвинен, че на 01.12.2022 г. на бул. "Свобода“, при управляване на лек автомобил "Мерцедес“ е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на възрастна жена. 

Сигналът е катастрофата е получен около 7.10 часа сутринта.

По предварителни данни 76-годишна пешеходка била блъсната от автомобила, управляван от 38-годишния тогава водач. Жената е била транспортирана в болница, където по-късно е починала.

Шофьорът е бил изпробван за алкохол и наркотични вещества, но резултатите му са били отрицателни. С полицейска заповед е бил задържан за срок от 24 часа.

В съдебната зала присъстваха синът и дъщерята на починалата възрастна жена.

Държавното обвинение счете, че процесът може безпрепятствено да стартира и потвърди мярката на Андреев, а именно парична гаранция в размер на 1000 лева.

Защитата на подсъдимия пожела да бъдат прочетени протоколите от разпитите на свидетелите, както и съдебномедицинската експертиза от досъдебното производство. Разпитани ще бъдат само синът и дъщерята на загиналата жена.

Съдът прие желанието на защитата и потвърди вече наложената мярка парична гаранция. Процесът ще мине, като съкратено следствие, но с разликата, че Андреев няма да може да се ползва с 1/3 намаляване при окончателната присъда. 

Делето бе отложено и насрочено за 20 февруари 9:30 часа.