Димитър Каталамянов е младият мъж, който пострада, след като Метин Мехмедов връхлетя върху него с колата си по пътя Устина - Кричим, предаде репортер Plovdiv24.bg. Както вече ви съобщихме - съдът гледа вчера мярката за неотклонение заради тежкия пътен инцидент, при който беше блъснат човек. На Димитър е направено изкуствено дишане, като има и многожество травми.

Съдът потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража". Прокуратурата предвижда за това престъпление лишаване от свобода до 6 години. И определя престъплението като тежко. Към момента се прави обосновано предположения, че той е съпричастен към това, в което е обвинен.

Процесът е в начална фаза. Предстои да се назначи автотехническа експертиза, за да се види - пътната обстановка, изправността на колана и т.н. Трябва да бъдат разгледани и нредица допълнителни обстоятелства.

Метин е дал е положителен резултат на теста за амфетамин, но съдът ще зачете резултатът от кръвния тест.

Първоначално е заявено, че свидетелката Лили Кискимова е карала. “Намери някого" са първите думи на Метин към нея по телефона, което е показва, че е имало опит за манипулиране на доказателства и уговаряне на свидетели. 

Момичето обаче е било вкъщи, пристигнала е по-късно и няма как тя да е била водач. В следствие Метин признава, че той е карал автомобила и че е извършил престъплението, в което е обвинен. Колата е била с прекратена регистрация и няма застраховка.