Сумата от 65 хиляди долара, която беше необходима на търновеца Самуил Николов, за да започне висшето си образование в Съединените американски щати, вече е събрана. Това обяви в профила си във Фейсбук самият Сами, предаде кореспондент на "Фокус“.

В кампанията са се включили над 1000 частни лица и десетки фирми. Всички те, заедно, помогнаха на Самуил да сбъдне мечтата си да учи Аеронавтика в Америка. Сега предстои той да подготви документите си за виза, а след това и да замине за престижния университет "Ембри-Ридъл“, където ще учи "Космически операции“.

"Искам официално да съобщя, че кампанията за образованието ми в едно от най-елитните заведения по Аеронавтика, е успешна!

Искрено благодаря на семейството ми, което твърдо застана зад моята мечта и ме подкрепя през цялото време, както и за огромната помощ от страна на Подкрепи.бг за организиране на успешната кампания ... Надявам се да върна жеста на всички вас, като стана първият българин, успешно завършил специалност "Космически операции“ и защо не да разширим космическата индустрия и на българска земя. Още веднъж, благодаря ви!“, написа Самуил.

Той е вторият българин, приет в този университет, като е и чужденецът, на когото висшето училище отпуска най-високата стипендия, в размер на 20 хил. долара.