Българския червен кръст – Смолян поде инициатива за подпомагане на семейство, чиято къща изгоря при пожар в село Требище. Това съобщи за "Фокус“ Мария Делева – секретар на областната организация на БЧК – Смолян. Пожарът възникна на 30 юни и огнените пламъци унищожиха покрива, третия етаж и част от втория от къщата на семейство Куцайкови от село Требище, припомни Делева. Сега тричленното семейство има подслон и живее на първия етаж, който не е засегнат от пожара.

"Семейството е отчаяно и безсилно да се справи с опустошителните последици. Общинската организация на БЧК - Смолян се обръща с призив към всички за  съпричастност. Организацията ще подпомогне с хранителни пакети и други материали семейството, но ще се радваме и на подкрепа от индивидуални дарения на продукти от първа необходимост. Ще се организира и дарителска касичка за средства, с които да помогнем  на  семейството да изградят наново дома си. Благотворителна кутия е поставена и в сградата на БЧК. Там ще събираме и пакетирани и в срок на годност продукти от първа необходимост“, посочи Делева.

Кметът на село Требище, Севди Сираков каза за "Фокус", че започва кампания и за събиране на средства за строителни материали, с които да се възстанови къщата на хората. "В такива тежки моменти трябва да сме хора и да си помагаме. От общината също казаха, че ще подпомогнат семейството“, допълни Сираков.

Жителите на Требище се обръщат с призив към всички съпричастни да помогнат на  семейството да изградят бащиния  дом и да посрещнат идните дни с покрив над главите си!

Благотворителни кутии ще бъдат поставени в с. Старцево магазин "Даина", магазина на Съби, магазин "Ели" до училището.

IBAN: BG33STSA93000020259886

BIC:STSABGSF

Емине Куцайкова

EMINE  KUTSAYKOVA