Университетът по хранителни технологии първи от висшите училища в Пловдив стартира тази есен обучението на новоприетите студенти в Дигитален университет. Първокурсниците се разделят с хартиените студентски книжки, а преподавателите ще нанасят оценките си в платформата "Дигитален университет“ и главна е-книга. Това е част от процеса на дигитализация, който последователно се въвежда при нас през последните 5 години, съобщи преди откриването на академичната 2024/2025 година зам.-ректорът по учебна дейност проф. Георги Костов.

Официалният старт ще бъде даден в 11 ч. на 15 септември в двора на висшето училище. Сред официалните гости ще бъде управителят на област Пловдив проф. Христина Янчева, както и представители на местната власт, на бизнеса, ректори на висши училища в страната, членове на Съвета на настоятелите на УХТ бивши ректори на УХТ, родители и студенти.

За първи път ректорът проф. Галин Иванов ще връчи грамоти на 8 отличници, приети с максимален бал.

След откриването от 12 ч. в аула "Проф. Милен Бешков“ ще се проведе срещата на първокурсниците с ръководството и Студентския съвет в УХТ. Новите студенти ще се запознаят с университета и използваните дигитални платформи в процеса на обучение, посочи проф. Костов. Поетапно в процеса на обучение студентите ще активират своите акаунти във всяка една от платформите.

Учебните занятия за студенти бакалаври в редовна форма на обучение в УХТ започват на 16 септември. С 10% повече са приетите през тази учебна година спрямо предходната, припомни зам.-ректорът.