Студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) ще имат възможност да проведат преддипломни стажове и практики в Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

От министерството посочват, че чрез тази практики студентите ще повишат практическата си квалификация като: бъдещите архитекти, инженери, геодезисти, строители и други специалисти.

Обучението стана възможно след като началникът на ДНСК инж. Лиляна Петрова - Илиева и заместник-ректорът на УАСГ проф. д-р Жулиета Манчева подписаха Споразумение за сътрудничество между двете институции. Чрез него те ще си сътрудничат при подготовката на  специалистите в областта на всяка една от изучаваните в Университета специалности.

По време на подписването на споразумението инж. Петрова посочи, че ДНСК има възможност да приеме студенти, както в Централното си управление, така и във всяка една от 28-те си регионални дирекции, намиращи се в областните градове в цялата страна.