Председателят на Общинския съвет Христо Димитров прие студенти от Икономическия университет във Варна. Посещението на четвъртокурсниците от Катедра "Бизнес, инвестиции,  недвижими имоти" беше част от тяхната практическа работа за запознаване с дейността на местния парламент. Младите хора, които се обучават в специалностите "Недвижими имоти и инвестиции“ и "Предприемачество и инвестиционен мениджмънт“, имаха възможността от първо лице да научат как работи Общинският съвет.

Инж. Димитров подробно обясни на бъдещите висшисти цялостната организация на работния процес.

"Към Общински съвет – Варна работят 19 постоянни, временни и специализирани комисии. Те разглеждат материали и документи според ресора им, приемат предложения и препоръки, подготвят становища и проекти за решения, които след това се внасят за разглеждане от Общинския съвет.

Заседанията на местния парламент и комисиите са открити и сте добре дошли, за да се запознаете отблизо с нашата работа. Гражданите също могат да присъстват и да осъществяват контрол върху дейността на Общинския съвет и общинската администрация. Ще се радвам активната гражданска намеса да идва именно от младите и добре образовани хора и те да са генератор на законодателни и управленски предложения“, изтъкна пред студентите председателят на Общинския съвет. Той остана впечатлен от интереса, който бъдещите висшисти проявиха към местната власт.

Студентите бяха водени от доц. д-р Божидар Чапаров, член на Академичния съвет на ИУ – Варна и бивш общински съветник, и ас. Явор Николов от Катедра "Бизнес, инвестиции,  недвижими имоти".