Въпреки че проектът "Индустриален и логистичен парк – Бургас“ върви към окончателно финализиране на Фаза 1 с терените в Промишлена зона "Север“, все още се работи по завършване на няколко нови предприятия.

Едно от тях е производствената база на "Монсийт“ ООД. Там ще се изработват седалки и акустични стени. Довършват и обучителния център с търговска и складова част на "Кондекс“ ЕООД. Той трябва да е готов до есента. "Сенди солар“ ЕООД строи база за производство на климатични инсталации и соларни системи. Наскоро "БРК логистик“ ООД стартира строително-монтажни работи на обект за производство на спортни храни и мащабен логистичен център. Своята база довършва и "СИЗА Дженерал Трейдинг енд Контрактинг“ ЕООД, която ще проектира и произвежда климатични и вентилационни системи.

"Развитието на "Индустриален и логистичен парк – Бургас“ продължава, като на потенциалните инвеститори вече предлагаме терени в атрактивната ПЗ "Юг-запад“, разположена под к-с "Меден рудник“, който е естествена банка с кадри за бизнеса“, коментира кметът Димитър Николов.