Поредна недомислица на община Пловдив предизвика големи проблеми на строителен обект в града. Става дума за улица "Владая" в Източната индустриална зона, където всеки момент трябва да бъде сложена точка на ремонта, предава Plovdiv24.bg

Дни преди финала на обекта строителите от "Парсек груп" вече започнаха да  полагат и асфалт. Това обаче се случва без да е спряно движението за останалите автомобили. Най-неприятното е, че минаващите тирове се качват върху чисто новите тротоари и ги разбиват. 

"Има издадена заповед за спиране на движението, но по искане на възложителя не се изпълнява. Възложителят иска движението да не е затворено и предприятията и сервизите да се обслужват" - заяви за медията ни управителят на фирмата Бончо Бонев.

Според директора на ОП "Организация и контрол на транспорта" Георги Стоилов не е постъпвало официално искане за затваряне на движението за асфалтиране на улицата, което е ангажимент на изпълнителя. По-рано през годината са подавани искания за спиране до 15 март и след това за няколко дни през юли, за да се свърже водопровода и да се пресече бул. "Шести септември". 

Реконструкцията на дългата 850-метрова улица "Владая" се извършва от фирма "Парсек груп". След развалянето на старата паважна и тротоарна настилка, строителите са подменили цялата подземната инфраструктура и са положили нови водопроводни тръби с диаметър ф315 и ф500. Изградена е нова пътна конструкция, бордюри, тротоари, велоалеи. Има нови стълбове и улично осветление, светофарни уредби, кръгово кръстовище с ул. "Правда" и връзка с булевард "Марица - юг".

Участъкът пред завода за медицинска техника BTL е приключен още преди два месеца, а целият обект трябва да бъде завършен преди празника на Пловдив 6 септември. Важно е движението да бъде спряно, за да може качествено да си свършим работата, коментира управителят на строителната фирма Бончо Бонев.

Поръчката за реконструкцията на улица "Владая" преди анекса по договора бе на стойност 2,6 милиона лева, от които над 1 милион лева осигурени от държавния бюджет за обслужване на инвеститора клас "А" - чешката фабрика за медицински консумативи BTL, която инвестира 20 милиона в новото производство и гарантира разкриването на 500 работни места.