Днес ще се извършат строително-монтажни дейности на резервоар "Модерно предградие“, които налагат прекъсване на водоснабдяването. Това съобщиха от "Софийска вода“. Ще бъдат подменени три спирателни крана, всеки с диаметър 800 мм, което ще подобри значително управлението на резервоара, който се явява един от основните стратегически обекти на водоснабдителната система и ще ограничи засегнатите домакинства при необходимост от бъдещи прекъсвания на водоподаването.

В интервала от 10.00 до 22.00 часа без вода ще останат клиентите в:

- ж.к. "Люлин“ 1-ви, 2-ри, 3-ти, 6-ти, 7-ми, 8-ми, 9-ти, 10-ти микрорайони,

- ж.к. "Люлин – Център“ - бл. 290, бул. "Панчо Владигеров“ № 60, 66, 74 и бензиностанция ШЕЛ, ул. "Околовръстен път“ – от ул. "3-ти март“ до бул. "Сливница“

- кв. "Факултета“ и м. Смърдана.

Жителите на ж.к. "Западен парк“, ж.к. "Красна поляна“ I-ва и II-ра част ще бъдат с понижено налягане.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа "Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на следните адреси: ж.к. "Люлин 8“ – бул. "Царица Йоанна“/локално платно/ до северозападния вход на метростанция "Люлин“; ж.к. "Люлин 9“ – ул. "Ген.Никола Генев“ пред входа на 40-то СОУ; ж.к. "Люлин 10“ – ул. "Димитър Талев“ пред входа на ОДЗ № 100. Подмяната на спирателните кранове ще подобри значително управлението на резервоара, който се явява един от основните стратегически обекти на водоснабдителната система и ще ограничи засегнатите домакинства при необходимост от бъдещи прекъсвания на водоподаването.

Информация за спирането можете да следите на Виртуалния информационен център на дружеството - https://sofiyskavoda.bg/water-stops. Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на "Софийска вода“ АД на телефон 0800 121 21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://sofiyskavoda.bg/water-stops.

Клиентите на дружеството могат безплатно да се абонират за СМС известяване за предстоящи планирани спирания или аварийни прекъсвания на водоснабдяването или да използват новото мобилно приложение на "Софийска вода" - "Моята вода“ в Google Play или в App Store.