Страховита градушка удари част от Западна България, предава "Фокус". Потребители на социалната мрежа Фейсбук публикуваха кадри от село Трудовец, община Ботевград. Големината на ледените късове е била поне колкото размерите на кайсия, има и материални щети по леки автомобили.

През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт. През нощта валежи и гръмотевични бури ще има на места главно в Северна България, като там вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него нахлува по-хладен въздух. Утре валежи ще има на много места и ще са предимно краткотрайни, но интензивни и придружени с гръмотевици.

Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и ще е умерен. Условия за мощни гръмотевични бури и градушки ще има в следобедните часове главно в югоизточната половина от страната. Явленията в Западна България ще затихнат вечерта, а в Източна валежите ще спрат през нощта срещу събота. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 22° и 27°, в София – около 22°.