Клон падна върху контактни мрежи на тролей в София, а те пък се стовариха върху паркирани коли. Инцидентът станал на кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Хан Крум" в нощта на събота срещу неделя. Жителите на квартала се събуждат със счупени огледала на автомобилите си и с повредена електроника заради токовия удар.

"Следобед се качих в колата и първоначално помислих, че има проблем със скоростната кутия. Но после видях, че и отвън има щети – вдлъбнатини по покрива на колата. Странното е, че не бях информиран какво се е случило, не беше залепена дори бележка", коментира в ефира на NOVA един от собствениците с щети по автомобила си.

По негови думи останалите коли по булеварда са с откъснати странични огледала и щети по таваните. "Първо помислихме, че е имало атака на НЛО. От Столична община нито са се извинили, нито са ни компенсирали", казва още Дошев.

От Столична община съобщиха за медията, че след подаване на сигнала, авариен екип веднага се е отзовал и е предприел необходимите действия. А на мястото на счупеното дърво ще бъде засадено ново.

"Дървото е напълно зелено с добре облистена корона с височина около 13 м. По тротоара на бул. "Патриарх Евтимий“ ежегодно се извършва проверка на дърветата. Реализират дейности по кастрене на клони в непосредствена близост до трасето на контактно-кабелната мрежа с цел повдигане на нискостоящи клони и осигуряване на движението на градския транспорт. Такива дейности са извършени по протежение на целия булевард през пролетта на 2023 г. (април - май) и през 2024 г. (април). Във връзка с повредата по стъблото на дървото след прекършването му, то ще бъде подменено с ново. Посадното гнездо ще бъде подготвено за засаждане на нова фиданка – червен кестен през есента на тази година", казаха още от Столична община.