Скъпи приятели на театралното изкуство, MaskArt ви кани да се присъедините към фестивала “Включи квартала – Театър в парка". Той е част от Културния календар на Община Пловдив и се провежда за шеста поредна година.

Фестивалът ще оживи парковите пространства, които ще се превърнат в открити театрални сцени, където жителите на район “Западен" от различни възрасти ще се насладят на два спектакъла на две локации: 

· 29 юни (събота) – мюзикъл "Вълшебната корона", "Братска могила" (източната част на парк "Отдих и култура“). Талантливите деца от вокална група “Бон-Бон" ще забавляват своите малки и големи почитатели.

· 9 юли (вторник) – "Докато смъртта ни раздели", парк "Ружа".Постановката е много забавна и малко абсурдна комедия. Две бивши съпруги – Нона Йотова и Роси Русева оплакват съпруга си Робин Кафалиев, който е избягал с трета. Любомир Фърков е гробар – философ. Жоро Стоев и китарата му внасят мистика и романтика. Режисьор е Бойко Илиев.

Входът е свободен. Началото и на двете събития е в 20:30 часа, като тяхната продължителност е 2 часа. Носете си нещо за сядане и добро настроение.

Идеята на фестивала е подчинена на популяризиране на театралното изкуство в кварталите. Като домакин район “Западен" подкрепя изкуството във всичките му форми и насърчава децентрализацията на културния живот в Пловдив.