Община Стара Загора успешно отбеляза поредния празничен 5 октомври с богата спортна програма, която привлече множество жители и гости на града, предаде репортер на "Фокус". Общоградски поход, турнири, парад на ретро автомобили и редица други събития се проведоха при огромен интерес и събраха стотици ентусиасти от различни възрасти.

"Щастливи сме, че толкова много граждани избраха да прекарат съботния си ден с нас и да се включат в спортната ни програма, която е традиционна част от честванията на празника на града“, отбеляза Петко Крумов, началник-отдел "Спортни дейности“ в Община Стара Загора. Той допълни: "Успехът на всички спортни прояви е доказателство за големия интерес на старозагорци към спорта и желанието им да бъдат активни и да се движат и в празничните дни“.

През целия ден на 5 октомври на различни локации в Стара Загора се проведоха: Международен и Национален турнир по спортни танци Stara Zagora Open 2024, Турнир по тенис на корт, Турнир по тенис на маса, Турнир по риболов, Турнир по лека атлетика, Турнир по спортна гимнастика и още много спортни мероприятия.

Още в ранната сутрин на празничния 5 октомври, старозагорци се включиха в близо четиричасов общоградски поход. Маршрутът включваше преход в посока  парк "Аязмото“, където след кратка почивка участниците в похода, продължиха до кв. “Дъбрава".

Традиционният турнир по тенис на маса събра на едно място над 100 професионални състезатели и любители на тениса. Най-добрите от тях бяха отличени с купи и медали лично от Петко Крумов. В парк "Зелен клин“  участници от различни възрасти демонстрираха издръжливост в състезание по кросфит.

Едно от най-очакваните събития за поредна година бе ретро парадът на автомобили, който събра на едно място малки и големи любители на автомобилната индустрия. В парк "Артилерийски" старозагорци успяха да разгледат над 350 ретро автомобила, а "Олдсмобил 1961-ва“ кабриолет, собственост на Тенчо Ангелов, спечели Купата на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. 

Скейт паркът на Стара Загора за поредна година бе домакин на събитието PARK RUMBLE 2024. Участниците бяха разделени в две групи - под 18 и над 18 годишна възраст. Надпреварата премина през три кръга - квалификации, полуфинал и финал. Най-добрите бяха отличени със специални награди, а всички участници в състезанието получиха брандирани тениска и чифт чорапи.

Любителите на четириногите се включиха в Националното изложение за каракачански кучета, което се проведе в празничния 5 октомври в парк "Станционна градина".

Община Стара Загора благодари на всички участници и организатори за приноса им към успешното провеждане на спортните събития.

Спортните събития по повод празника на Стара Загора продължават с пълна сила и след празничния 5 октомври. Те отново са организирани в партньорство с Община Стара Загора.