Стотици се събраха на протест срещу зеления серитфикат пред сградата на Министерския съвет, премиерът Кирил Петков и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов разговарят с протестиращите, предаде репортер на Агенция "Фокус". Протестът е организиран от ПП "Възраждане", а междувременно пред Народното събрание е заявен друг - иницииран от няколко синдикални организации, които изразяват недоволството си от предвидените в Бюджет 2022-а година възнаграждения за служителите.

По-рано от партия "Възраждане" обявиха, че приветстват решението на правителството за отмяна на зеления сертификат, но според тях сроковете са незадоволителни, а запазването на маските и тестването на учениците е неприемливо.

Да разговаря с протестиращите на място дойде премиерът Кирил Петков.

"Българите сме 6,5 милиона в момента. Трябва да започнем да си говорим. Ако искате да имаме силна държава, тя трябва да работи заедно със собствените си граждани. Това, което искам да ви покажа, е, че не ме е страх да говоря с народа. Ако не работим заедно да оправим тази държава, нямаме никакъв шанс", заяви Кирил Петков.