Стотици книги получи като дарение Регионалната библиотека в Кюстендил, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. На събитието, провело се в отдел "Изкуство“ на културния институт, присъстваха зам.-кметовете на Община Кюстендил Светослав Василев и Росица Плачкова. Тук беше и председателят на Общинския съвет в града – Иван Андонов. Дарението беше направено от Бойко Недялков, заедно с директора на издателство "Захарий Стоянов“ – Иван Гранитски, както и професор Иван Маразов. Домакин беше директорът на Регионална библиотека "Емануил Попдимитров“ София Пейчева. Дарението се осъществява за десета поредна година, но този път освен нови книги от издателството бяха включени и книги от личните библиотеки на Любомир Левчев и Стефан Габровски.

"Започваме годината с едно много щастливо и приятно за библиотеката събитие – извънредно дарение. Благодарим за което“, каза София Пейчева. "радваме се, че за пореден път имаме възможност да осъществим едно мащабно, поредно дарение от книги“, каза Иван Гранитски.

"Винаги е приятно, когато си в библиотека. Аз съм прекарал може би една трета от живота си в библиотеки. Четенето намалява. Любовта към четенето, според мен, е любов към общуването, защото когато четеш някой автор, то ти беседваш с умен човек“, каза професор Иван Мараов. "Книгата е нещо, което не може да замени никакви други средства. Въпреки, че в съвременния свят електронните устройства вече изместват в много голяма степен книгите. Виждам, че комуникацията със средствата на езика става в все по-малки граници“, каза Бойко Недялков.

Венцеслав ИЛЧЕВ