Стотици доброволци от област Кюстендил се включиха в кампанията по почистване, предаде репортер на "Фокус“. Лошото време не спря активните граждани от всички точки на Кюстендил и региона да почистят своите населени места, природни паркове, места за отдих, нерегламентирани сметища и замърсени райони. 

Сред най-активните в кампанията тази година бяха общините Кюстендил, Дупница, Сапарева баня и Рила. Кметовете и местните администрации дадоха добър пример, включвайки се дейно с грижа и отношение към опазването на околната ни среда. 

Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов и представители на администрацията почистваха районите около "Ловното“ и пространството между улиците "Цар Освободител“ и "Дупнишко шосе“. Доброволци почистиха и около зоокъта в лесопарк "Хисарлъка“.

Служителите на Областна администрация - Кюстендил, заедно със зам. - областния управител Кристиян Иванчов, почистиха част от района около язовир “Дренов дол" в община Кюстендил.

Големи замърсени площи бяха почистени от екипи на сдружението "Чиста Струма“ край селата Слокощица, Соволяно и Горна Гращица. За извозването на събраните чували с отпадъци беше ползвана техника на Общинско предприятие "Чистота“.

Венцеслав ИЛЧЕВ