Точно в 06.06 часа над 150 почитатели на July Morning посрещнаха първите слънчеви лъчи в първия юлски ден в Рила планина. 

Под звуците на емблематичната песен на Юрая Хийп те запечатаха уникалната по рода си гледка и с аплодисменти посрещнаха утрото. 

Още вчера стотици благоевградчани приеха отправеното предизвикателство от Община Благоевград и ски център "Картала“ и изкачиха връх Исмаилица. 

В 08.00 часа любителите на красивата природа и чистия въздух тръгнаха с организиран безплатен превоз към Рила планина, за да се включат в емоционално лифт изживяване и да поемат към живописния връх, който се издига на 2409 м. надморска височина.  

Участниците в туристическото приключение бяха възнаградени с невероятни гледки към величествените върхове и долини на Рила планина, Мусала, Пирин планина и Родопите и запечатаха в снимки емоционални моменти от прехода. Те имаха възможност да се докоснат до редки растителни видове и красиви цветя, характерни за Рила. 

В похода се включиха и водачи от Планинска спасителна служба, които преди това проведоха детайлен инструктаж на туристите. 

Пътешествието завърши с връщане с кабинковия лифт и отпътуване към Благоевград. И в двата дни от ски център "Картала“ бяха осигурили преференциални цени за лифта.