На 30 януари ПГСУАУ "Атанас Буров" отбеляза своя патронен празник. Различни бяха дейностите, които традиционно съпътстват   празника, но има нещо, което винаги ще бъде същото, без значение как отбелязваме този ден – и това е гордостта, че сме възпитаници на ПГСУАУ"Атанас Буров".

Началото на празника бе поставено с прожекция на игралния филм"Останалото е пепел", посветен на живота и дейността на Атанас Буров. В кино LatonaSinema Силистра директорът   на гимназията , г-жа Д.Михайлова, поздрави училищната общност с думи на благодарност и пожелание за здраве и успехи.

Дните на Буров започнаха  още на 22 януари с Училищния кръг на Националното състезание"Най-добра бизнес идея". Най-оригиналните  идеи бяха отличени с награди.

В следващите дни в осмите класове  бе представена презентация, посветена на патрона на гимназията,  която подготвиха   участниците в клуб "Аз обичам България“ с ръководител преподавателя по история и цивилизация Елена Къркова. В презентацията са включени важни, но и любопитни моменти от живота на Атанас Буров и дейността му като политик и финансист.

На празника бе посветен и  литературният конкурс за написване на есе, разказ и стихотворение на тема"За да получиш утре, трябва да дадеш днес", в който взеха участие  ученици от различни училища в областта. За любовта си към словото и за творческото си вдъхновение най-добрите бяха възнаградени.

Интересно и атрактивно бе  образователното шоу "Кой да знае?“, което се проведе в празничния ден в РБ"Партений Павлович".  Рамо до рамо  застанаха  ученици и родители в три отбора:

- отбор "Банкери“- Стоян Стоянов от 8. а клас, заедно с майка си – Галина Симеонова;

- отбор "Финансисти“- Ростислав Василев от 9. а клас и баща му – Димо Василев;

- отбор "Дипломати"-  Естеван Еников от 10. в клас и майка му Светлана Стоилова.

Всички отговаряха на неизвестни за тях въпроси от природо-математическите науки.

Водеща на шоуто бе г-жа  Даниела Богданова, старши учител по математика  , а нейни асистенти бяха:

г-жа Елисавета Боева – главен учител в нашата гимназия;

г-жа Гюлсевин Хамди – старши учител по математика;

г-жа Тодорка Тодорова – старши учител по биология и здравно образование

и не на последно място

г-н Александър Колев – учител по  ИТ и професионална подготовка.

На финала  г-жа Денка Михайлова обяви победителите и връчи наградите.

В чест на патронния празник на училището ще се проведат:

– турнир по тенис на маса – 12, 13 и 14 февруари  2024 г.

– турнир по шахмат  – 20 и 21 февруари  2024 г.