На територията на Столична община - район "Възраждане" има разположени 142 контейнера тип “жълто иглу" с обем 1700 л. за хартиени, пластмасови и метални опаковки и 132 контейнери тип “зелено иглу" с обем 1400 л. за стъклени опаковки, чрез които биват събирани над 431 000 литра отпадъци годишно. Това съобщиха от районната администрация на столичния район "Възраждане", видя "Фокус".

Екобулпак България започна да разполага на входовете на някои паркове специализирани контейнери с обем 1700 л. за събиране на пластмасови бутилки от напитки с обем до 3 литра, които се обслужват веднъж седмично. На територията на района такива контейнери са разположени на входовете на парк “Възраждане" и парк “Свети Никола".

Като разширение на системата, сметосъбиращата фирма, осигурява възможност на административните и търговски обекти да се включват в т.н. обслужване по маршрут, а на етажните собствености - да получат допълнителен контейнер тип “жълт бобър" при обслужване веднъж седмично. Хората могат да се запознаят с актуалните графици за обслужване на гореописаните контейнери на страницата на района във Facebook.

"За да опазим района ни чист, нека хвърляме отпадъците си на обозначените за това места, нека поставяме обемните кашони сгънати в отпадъчните съдове и нека по-големите количества опаковки бъдат оставяни до контейнерите вечерта преди тяхното обслужване", добавиха от районната администрация.