Готово е и изцяло реновираното междублоково пространство с детска площадка до бл.14, бл.15, бл.16 и бл.17 в ж.к."Дианабад", което десетилетия наред тънеше в разруха и забрава. Това заяви кметът на столичния район "Изгрев" Делян Георгиев в личния си профил във Facebook. 

"Днес, нови алеи, площадче, стълбища, пейки и детски съоръжения, вече радват жителите на квартала от най-малките до най-възрастните, а “Изгрев" се сдоби с поредното приятно място за почивка, игра и социални контакти. Стъпка по стъпка, благодарение на упоритата и компетентна работа на нашата администрация, районът ни видимо се променя към по-добро.

Заедно продължаваме да облагородяваме обраслите и запуснати междублокови пространства, реновираме детски площадки, изграждаме нови паркинги, тротоари и места за спорт и отдих. Имаме още много работа, защото години наред почти нищо не се правеше за и в кварталите ни, което доведе до застой и разруха, но към днешна дата, добрите резултати са налице. Продължаваме “по план" и съм убеден, че до края на мандата, ще успеем да направим още много за “Изток", “Изгрев" и “Дианабад". "Изгрев" може! Можем и знаем как!", добави още районният кмет.