Столичният общински съвет с извънредно заседание днес. Общинските съветници се събират заради затруднения трафик в София. Това стана възможно, след като бяха събрани необходимите 21 подписа, или 1/3 от гласуващите в местния парламент, а след това председателят на СОС Цветомир Петров насрочи заседанието за днес.

Васил Терзиев и зам.-кметът по транспорта Илиян Павлов ще трябва да отговарят на въпросите на общинските съветници за натоварения трафик и задръстванията в града.

Вчера зам.-кметът по транспорта Илиян Павлов обясни защо има толкова много задръствания в града, след въпрос на журналист.

"Това, което се случва е, че в момента довършваме ринговите булеварди, които не са правени последните 30 години, а трябваше много отдавна да са готови. Това са "Каблешков", "Опълченска", Бакърена фабрика. Това са булеварди, които махат трафика от центъра. А те не са достроени, някои от пробивите не са направени през тези години. И тази година ги правим. Има дискомфорт за жителите, но строи се, правят се нещата, които не са правени от години. Това създава неудобства. Все повече коли има на по улиците. Затова аз трябва да привлека повече хора в  алтернативите - велосипедния, градския транспорт, пешеходния. 

Довършваме работата не тази, които не я свършиха. До няколко дни се надяваме, че всичко ще е наред с Околовръстното и бул. "България" и това укрепване ще завърши и ще се пусне. Не е нещо, което нарочно правим - просто довършваме работата на тези, които не можаха да си я свършат", каза Илиян Павлов.