Стартира обществена поръчка за изграждане на нов парк в столичния квартал "Младост". Това съобщи на страницата си във Facebook общинският съветник от квотата на ПП-ДБ Бойко Димитров.

Идеята за парк до храма в "Младост" 3 е от няколко години. Реализацията й премина през прехвърляне от Министерство на отбраната към общината на терена, подготвяне на проект, осигуряване на финансиране от Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ) и от общинския бюджет, през пазарни консултации за уточняване на реалната стойност и вече е на финалната права.

Срокът за подаване на оферти е до края на м.октомври и се надявам, че преди края на годината ще има избран изпълнител и сключен договор, а през следващата проектът ще бъде изпълнен (срокът е до 6 месеца). Този проект е и символ на приемствеността между различните управления, както в Столична община, така и в района, и показва, че всички заедно трябва да работим за нашия град.



В парка ще бъдат реализирани:


– Комбинирана детска площадка

– Фитнес площадка

– Зона за събития с покрита сцена

– Кът за тихи игри

– Сух Фонтан

– Пъмп трак съоръжение (изграждането му не е част от поръчката)

– Кафене (изграждането му не е част от поръчката)

Прогнозната стойност е 2.5 млн.лв. без ДДС (3 млн.лв. с ДДС), като от СОПФ са осигурени 1.6 млн.лв., а останалите следва да бъдат заложени в общинския бюджет за 2025 година.

Жителите на един от най-големите райони в София имат нужда от повече пространства за отдих, игри и спорт и това е само един от проектите, които предстои да се реализират.

Снимките са от визуализациите на проектантите от ДММ Дизайн, част от техническия проект на парка.