Столичната община ще изпълни допълнителни обработки срещу комари заради западнонилската треска, научи "Фокус". От Столична община изпълняват предписанията на Регионалната здравна инспекция за ежегодни обработки на зелените площи срещу комари, кърлежи, насекоми, гризачи. 

"В момента се извършва втората редовна по график обработка за комари и ще започнем работа по допълнителни обработки. Съгласно предписанието на Столичната РЗИ допълнителна обработка ще започне след приключване на редовните обработки в 7 дневен срок", съобщи директорът на дирекция Зелена система Димитър Данчев.

В края на лятото Столичната община започна повторни обработки срещу насекоми. Във връзка с третирането на зелените площи срещу комари са изпълнени две от задължителните обработки. Те са за ларви и за възрастни комари. 

Към момента се изпълнява втора обработка за комари, която продължава август-септември. Направени са обработки в обществени паркове и зелени площи. Предстоят такива в зелени площи покрай улици и булеварди и на гробищните паркове.

Ще бъде извършена обработка и покрай Перловска река. Дейностите се извършват при благоприятни климатични условия късно вечерта след 20:00 часа. Контролът се осъществява от дирекция "Зелена система“ или районните администрации. Специализираният контрол ще се осъществява от експерти на Столичната РЗИ.