Столична община, чрез Направление "Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ предвижда закупуване на нов пътнически автомобил категория М1 (микробус) 8+1,  необходим за нуждите на потребителите в Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания (ЦНСТДМБУ) "Любен Каравелов“.

За целта Столична община кандидатства с проектното предложение и сключи Договор за съвместна дейност с Фонд "Социална закрила“ (ФСЗ) към Министерство на труда и социалната политика по Компонент 1 "Придобиване на дълготрайни активи, текущо поддържане на материалната база; изграждане на нова, реконструкция и модернизация на съществуващата материална база за предоставяне на социални услуги“.

Общият бюджет на горецитираното проектно предложение е в размер на 90 000,00 (деветдесет хиляди лв.) лева, с включен ДДС, от които:

- 45 000,00  (четиридесет и пет хиляди лв.) лева, с включен ДДС финансиране от ФЗС.

- 45 000,00  (четиридесет и пет хиляди лв.) лева, с включен ДДС съфинансиране от Столична община.

Срокът на изпълнение на дейностите по договора е до 09.12.2024 г. Основната цел е осигуряване на превозно средство, необходимо за своевременното и качествено придвижване на настанените деца/младежи от 3 до 18/20 години без увреждания в ЦНСТДМБУ "Любен Каравелов“ с адрес: гр. София, ж.к. "Модерно предградие", ул. "Методи Македонски" № 11.

Закупуването на транспортното средство ще осигури възможност за свободен достъп на децата/младежите до различни образователни, здравни, терапевтични и спортни заведения и услуги, спрямо възрастта им, съобщиха още от СТолична община. Изпълнението на проектното предложение ще позволи организиране на свободното време на потребителите по начин, който насърчава личностното им развитие, съобразно индивидуалните им потребности и интересни. Закупуването на нов автомобил също така ще осигури достъп до различни културни и социални мероприятия и активности, екскурзии, лагери.