След случаите на разлепени реклами за райски газ покрай Втора английска гимназия "Томас Джеферсън" и 164 гимназия с преподаване на испански език "Мигел де Сервантес“ в София Столична община предприе мерки, с цел справяне с проблема: 

- Засилени мерки за сигурност: Увеличаване на присъствието на Общинска полиция и видеонаблюдение около засегнатите училища.

-Образователни кампании: Започва превантивна кампания в класовете на Втора английска гимназия за информираност относно вредите от райски газ и вейпове.

- Документален филм: В края на октомври предстои премиерата на документален филм за превенция на наркотични вещества, който ще бъде разпространен в училищата.

- Дългосрочна програма: Столична община адаптира програма за борба с наркотиците, фокусирана върху социални и личностни предизвикателства пред младите хора.

- Училищна инфраструктура: Планира се обновяване на училищните дворове, включващо подобрения в осветлението и видеонаблюдението.

Тези мерки целят да осигурят по-безопасна среда за учениците и да повишат осведомеността относно рисковете от наркотиците. Това съобщиха от общината.