Столична община изпрати 11 цистерни с вода на мястото на пожара в склада за фойерверки между Елин Пелин и гара Елин Пелин. С тях се подпомага работата по погасяване на взривовете. Направена е организация пожарните автомобили и водоноските да презареждат с вода от инсталацията в Хан Богоров. Това съобщиха на Фейсбук страницата си от Столична община. 

Столична община постави в района на пожара мобилна измервателна станция за измерване качеството на атмосферния въздух. Станцията е позиционирана в центъра на село Лесново - в непосредствена близост до пожара. С нея ще се направи имисионен контрол на качеството на атмосферния въздух. Очаква се първите данни да се визуализират след 02.30 часа, като те ще са видими в реално време на сайта на общината. 

Три аварийни екипа на Столичната община продължават да работят в координация заедно с пожарната на терен. Те следят пожара с помощта на дрон с термо камера и съдействат за евакуацията на хора.

Столичната община има готовност да окаже съдействие за настаняване на нуждаещи се в общинските центрове за временно настаняване. Сигнали за хора, които трябва да бъдат настанени се приемат в денонощния контактен център на телефон 0700 17 310, както и през 112.