Столична община има готовност да окаже съдействие за настаняване на нуждаещи се от Елин Пелин в общинските центрове за временно настаняване, научи "Фокус". От Столична община съобщиха, че сигнали за хора, които искат да бъдат настанени, се приемат в денонощния Контактен център на общината. В Контактния център до 7:30 ч. тази сутрин не са получени обаждания във връзка с инцидента или с искане да съдействие.

Както вече ви съобщихме, по нареждане на кмета на София Васил Терзиев 6 екипа на "Аварийна помощ и превенция“ (АПП) към Столичната община работиха на терен в координация с Пожарната и съдействаха за евакуацията на хора, които живеят в близост с територията на пожара в склада за фойерверки между Елин Пелин и гара Елин Пелин. Аварийните екипи са изпратени веднага на терен и към момента са там, като работят в координация с ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР.

Пожарът в складовете за пиротехника се следи през цялата нощ с помощта на дрон с термокамера, който е на аварийните екипи на Столичната община. 

И в момента екипите на АПП остават на място и работят в района на инцидента. Продължват и облитанията с дрона, за да се наблюдават складовете. Изпратени са 11 цистерни с вода на мястото на пожара, за да подпомага работата по погасяване на пожара в складовете на търговска фирма наблизо. Направена бе организация пожарните автомобили и водоноските да презареждат с вода от инсталацията в Хан Богров, като се включиха водоноски и на фирми изпълнители. Данните на измервателната станция могат да се наблюдават в реално време на сайта на Столична община.