От Столична община съобщиха, че от Великобритания е изпратена информация до адвокатите на Емил Бранчевски, че името му е отписано от регистъра за участие във фирми, предава Sofia24.bg. Това е станало факт защото са установили,че той не е давал съгласие за това. 

По-рано през деня Христо Копаранов съобщи, че чака съдът да се произнесе, но не вярва, че кметът на район "Илинден" Емил Бранчевски да бъде отстранен от поста, който заема. 

"Аз не вярвам да се стигне до такава ситуация, защото регистрирането на дружеството в британския търговски регистър е без съгласието на д-р Бранчевски и това много ясно ще се установи по делото. Но ако все пак се стигне до такава ситуация - Законът за местно самоуправление и местна администрация предвижда Общинският съвет да избере временно изпълняващ длъжността до полагане на клетва от новия кмет, който бъде избран", каза Копаранов и добави, че Емил Бранчевски към момента не е отстранен окончателно от длъжност, докато съдът не се произнесе. Известно е, че кметът на район "Илинден" Емил Бранчевски в момента не може да изпълнява своите задължения. На 21 юни Coфийcĸaтa oбщинcĸa избиpaтeлнa ĸoмиcия пpeĸpaти пpeдcpoчнo пълнoмoщиятa му. Той бе издигнат нa пocтa oт ΠΠ–ДБ-СС. 

Тази сутрин се появи информация, че ВАС е пoтвъpдил oтcтpaнявaнeтo oт пocтa нa ĸмeтa нa paйoн "Илиндeн“ Eмил Бpaнчeвcĸи. От ПП-ДБ-СС отрекоха тази информация.