С цел подобряване на поддържането на чистотата в район "Младост“ в София се направи промяна в графика за едрогабаритните и строителни отпадъци, образувани при извършване на ремонтни дейности от домакинствата, съобщиха от Столичния инспекторат, предава "Фокус".

Едрогабаритните отпадъци да се оставят до контейнерите за битов отпадък, като не се смесват със строителни отпадъци, образувани при ремонтни дейности на домакинства и зелени отпадъци/клони, окосени треви и др./ само в определените дни в часовия диапазон от 19:00 ч. на предходния ден до 08:00 ч. на съответния ден, както следва:

Пенеделник- ж.к. "Младост“ 1

Вторник ж.к. -"Младост“ 2;

Сряда ж.к. -"Младост“ 3;

Четвъртък ж.к. -"Младост“4 ;

Петък ж.к. -"Младост“ 1A;

Събота -.кв. "Горубляне“ и ж.к. Експериментален;

Неделя -кв. "Полигона.

Поетапно се подменят старите контейнери с нова автоматизирана система, където е достъпно за специализираната техника, както и други кофи, които са негодни за употреба. Раздават се и брошури за информационните табла по входовете на жилищата, а гражданите допълнително  могат да получат  повече информация на страницата на Столичен инспекторат и на посочените контакти.

Апелираме жителите на района да използват по предназначение съдовете за битови и разделно събиране на отпадъците, както и да спазват графиците. Отговорното отношение към чистота на околната среда е част от общия процес на опазването й.