Тонове боклуци и строителни отпадъци се изсипват на незаконни сметища в столицата или около контейнерите. Във "Фокус" много пъти сме ви показвали подобни снимки. От Столичния инспекторат многократно призоваваха гражданите да не изхвърлят едрогабаритни отпадъци на нерегламентирани места. Както е известно едрогабаритните отпадъци в София се събират по график.

Столичанин публикува снимки в голяма група във Facebook и написа: "Европейска столица". 

Ето част от коментарите на столичани под публикацията:

- Откакто столицата се пренасели с разни новодошли индивиди заприлича на бунище. 

- Това е типично по Европейски! И другите столици са мизерни с разхождащи се плъхове. Но когато се прави ремонт или имаш много неща за изхвърляне се наема контейнер. То си е до човек не до местоживеене!

 - Тези боклуци са ги оставили европейците, не са дошли от Луната! 

 

- И кой е виновен за това бунище?

- Дивани, маси, стълби, столове... Ще каже човек че Елисейският дворец си подменя мебелите! Ганьо е велик, ама не е чувал за строителен отпадък и ЕГО!

- Къде е това чудо ?

- Няма нито една снимка, на която да няма изхвърлени мебели. За всяка община си има дати, на които се минава за такива неща. Колко души знаят, че има такива дати? И колко са гледали кога са тия дати? Оттам нататък хвърлящите боклука.... правят боклука, не сметоизвозващите.

- Има и фирми, които предлагат тази услуга (контейнери). Иначе хиляди левове пръскат за ремонти, а не могат да си поръчат един контейнер за 200-300 лева да им изхвърли боклука. Това е масова практика цели жилища се изхвърлят по този начин. 

- Ама вие си я правите такава. Кой ви кара да си изхвърляте отпадъците до вече препълнените кофи за отпадъци? Има си графици за тези неща и трябва да се прави в определени дни, това е в цяла Европа. Ама защото Ганьо няма кой да му нашие глобите и си прави каквото иска и най-вече, че все други са му виновни за кочината, която сам е създал...

- По-скоро европейски граждани! - Това напоследък е гледка, която прави впечатление. Нещо става със сметосъбирането. Пред нас два контейнера за хартия и пластмаса са препълнени , хората оставят картоните около тях!!! Гледката е на сметище! Не ми се снима, че хич не е приятна.