Кюстендил беше домакин на двудневен турнир по художествена гимнастика. Второто издание на на националния турнир "Райна Афионлиева“ се проведе в залата по художествена гимнастика на спортен комплекс "Осогово“ В града под "Хисарлъка“. Турнирът носи името на създателката на кюстендилската школа по художествена гимнастика.

Тази година в него се включиха около 300 гимнастички от 12 клуба на възраст от 5 до 19 години, а главен съдия на турнира бе Румяна Бурова - международен съдия, категория "Бреве",  главен секретар - Моника Панайотова - спортен мениджър на БФХГ. Президентът на БФХГ Илиана Раева успя да присъства на състезанието и лично поздрави участничките, треньорите и организаторите. Тя посъветва децата да не спират да мечтаят, да си поставят високи цели и да се борят за постигането им, а техните родители - да бъдат търпеливи и да ги подкрепят.

Специални призове получиха най-отличилите се гимнастички в надпреварата. При жените "Мис турнир“ грабна състезателката Ема Маринова от Спортен клуб “Виктория" - Перник, а с приз "Най-технична гимнастичка" бе отличена Рая Сръндева от СКГ “Велбъжд". Едно силно състезание с много награди, високо ниво на организация, стил и красота.