Не очакваме отлив на пътници след като билетчето за градския транспорт вече е 1,20 лв. Така кметът Стефан Радев коментира днес одобреното от Общинския съвет повишение на цената на билетите за градския транспорт в Сливен от 80 ст. на 1,20 лв. "В началото може да има известен отлив както е при въвеждането на нова цена на всяка стока или услуга, но в средносрочен план- не, транспорта все пак се ползва от тези, които имат нужда да го ползват“, допълни още той.

По думите му, цената не е променяна от десет години, а мотивите за увеличението са променената икономическа обстановка и трайното повишаване на цените и разходите в направления като гориво, електроенергия, минимална работна заплата, и др.

"Недостигът на финансиране на градския транспорт досега успяваше да се компенсира с непрекъснати оптимизации, но има предел, под който не може да се слиза“, коментира още той. Радев поясни още, че този процес на повишаване на цените съществува в повечето общини в момента, като диапазонът в цените на билетите е от 1,20 до 1,50 лв. "Ние се ориентираме към долната граница на този диапазон и, в същото време, запазваме и разширяваме отстъпките на определени групи, които ползват карти, сред които ученици и пенсионери“, каза кметът.