Стефан Георгиев е кандидат за общински съветник от коалиция "БСП за България“ с номер 1 в интегралната бюлетина и преференция 130. Той е най-младият кандидат в листата на социалистите в града под тепетата - на 22 ненавършени години. Възпитаник е на ЕГ "Иван Вазов". Продължава да учи във ВУЗ финанси. Занимава се активно с култура, пее, пише музика и текстове на песни.

- Какво кара един талантлив млад човек да иска да влезе в местното самоуправление?

- Желанието ми да спомогна за подобряването на живота в Пловдив. Иска ми се хората да са поне една идея по-усмихнати. Вярвам, че с общи усилия ще го постигнем.

- Кои, според вас, са основните проблеми на Пловдив и как може да се решат?

- Градският транспорт и сметосъбирането. Трябва спешно да се наложи ефективен контрол върху тях, за да могат те да бъдат качествени. Отделно от това, докато не преминат изцяло в ръцете на Община Пловдив, те трудно могат да бъдат перфектни.

- За какви младежки политики ще работите в бъдещия местен парламент на града?

- Работещ Младежки съвет. Преди години е имало такъв, като идеята е да взаимодейства с Общинския съвет и да предлага политики. Лошото е, че е функционирал до 2015 г. Това трябва да се възстанови и аз ще работя усилено да се случи!

- Имате интересно предложени за издигане на паметник на Младежкия хълм, бихте ли разказали по-подробно за тази идея?

- Става ми много болно, когато виждам как обществото е все повече разделено. Постоянно темата за Альоша е на дневен ред, въпреки че това със сигурност не е най-наболялата тема в града ни. Смятам, че трябва да бъдем обединени, за да изграждаме по-добри ценности и светло бъдеще. Историята е такава, каквато е. Моето предложение е следното: чрез местен референдум да се определи на кой виден българин да се изгради монумент на Младежкия хълм. Мисля, че това ще ни обедини поне на местно ниво.

- За какво ще призовете пловдивчани в навечерието на вота и защо да гласуват за вас?

- Защото искат промяна! Защото аз също я искам! Защото, когато гласуват за хора, които съвестно ще се грижат за града, тази дългоочаквана промяна ще дойде! Защото сърцето ми тупти за Пловдив!

Подкрепете ме с бюлетина №1 и преференция 130 на 29 октомври, за да дам Повече за Пловдив!

Стефан Георгиев е кандидат за общински съветник от коалиция "БСП за България“ с номер 1 в интегралната бюлетина и преференция 130.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!