Приключи ремонта на спортната площадка до "Къщата на Джиков“ в столичния район "Слатина". Това заяви районният кмет Георги Илиев в седмичния отчет, публикуван във Facebook, предаде "Фокус".

Ето какво още добави той:

Продължихме с ежедневните проверки по обектите в района, като отправихме някои препоръки към изпълнителите, базирани на множеството сигнали за шум и замърсяване около ремонтите. Върви работата по тротоарите на ул. "Благородна“, ул. "Трудолюбие“ и ул. "Камчия“. Извършихме съвместни проверки с изпълнителя на няколко детски площадки в ж.к. "Христо Смирненски“, които предстои да бъдат ремонтирани.

Премахнахме 16 бр. изцяло сухи дървета от различни точки в района и продължихме с разчистването от клони, премахването на храсти (по сигнали) и оформянето на корони на дървета. Стикирахме над 10 изоставени автомобила.

Във връзка с поредицата от пожари, възникнали в нерегламентираното сметище до ж.к. "Христо Ботев“, проведохме извънредна работна среща с директора на Столичен инспекторат (СИ) - инж. Николай Неделков, представители на районната структура на СИ, както и с пета районна служба към ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПЗН), начело с началника ѝ комисар Димитър Гелов. Подробностите за нея, както и какви действия следва да предприеме всяка от страните, за да се справим с проблема на този етап, можете да намерите в линка в първи коментар. Рано тази сутрин стартираха и приключиха обработките срещу кърлежи в района.