Стартира първата по рода си Академия за предприемачи в Пазарджик. В партньорство с Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) и Сдружение "Водно конче“, общината стартира обучение за близо 40 души, които ще придобият ценни практически умения за създаване и управление на собствен бизнес.

"На официалния старт на програмата имах удоволствието да приветствам всички участници и партньори, заедно със зам.-кмета Таня Колчакова-Янева, Александър Грозданов - Национален координатор на програмата BASE, и ръководителите на проекта в Пазарджик Кристина Крънчева и Велислава Джамбазова. Сигурен съм, че тази академия ще се превърне в инкубатор на бъдещи успешни бизнеси от ново поколение в нашия град", пише във фейсбук кметът на Пазарджик Петър Куленски.

BASE е създаден като иновативна програма, която ще помогне на начинаещи предприемачи да развият своите идеи в реални бизнес проекти. Участниците ще имат възможността да работят както върху теорията, така и върху практическата част на бизнеса, което ще им даде необходимите знания и увереност да създадат собствен план за успех. Най-важното – програмата е напълно безплатна и достъпна за всички.

"Вярвам, че новото поколение предприемачи ще изиграе ключова роля в преобразяването на нашия град. Това е само една от инициативите, които лансираме, и която ще открива по-големи възможности за развитие на местната икономика и да подпомогне процеса по превръщането на Пазарджик в един съвременен европейски град, който да привлича иновации и бизнес потенциал", допълва градоначалникът.