Стартира програмата за празника на Дупница, съобщиха за "Фокус“ от отдел "Култура“ към Община Дупница.  С изложба "Дупница през детските очи" на талантливите деца от Арт ателие "Дон Кези“ стартираха мероприятията, посветени на празника на град Дупница - 19 октомври.

Общинският театър "Невена Коканова" бе домакин на концерта "Дружно веселие" с участието на местни състави от Община Дупница. Празничната ни програма продължава днес от 17.00 часа със състезанието "Бързи, смели, сръчни". То ще се проведе в спортната зала на града. На 18 октомври ще бъде открита изложбата "Природата – най-великият художник“.

На празничния ден – 19 октомври, програмата ще започне от 10.45 часа на площад "Свобода“. Ще има литийно шествие и Света литургия. От 11.30 часа ще се състои концерт "Усмивките на Дупница“, а от 19.00 часа в театралната зала започва "Сън в лятна нощ“ – концерт на Симфониета Видин, Орлин Павлов и Еделина Кънева. На 20 октомври ще бъде представена театралната постановка "Нежни, тайнствени и гневни“.