На 30.09.2024 г. от 10.00 часа по повод стартиралата Национална кампания "Бъди смел, бъди добър!“ на Държавната агенция за закрила на детето се състояха "Йога за деца на открито“ и футболна среща за децата от новозагорските училища.

Събитията се проведоха в Спортна зала "Младост“ и на стадион "Загорец“ гр. Нова Загора, като гости бяха: Галя Захариева – кмет на община Нова Загора, Евелина Аврамова – началник отдел "Здравеопазване и социални услуги“ при Община Нова Загора, родители, учители и граждани.

Йога практиката и футболната среща бяха открити с поздравителен адрес от д-р Теодора Иванова, председател на Държавната агенция за закрила на детето.

"Скъпи деца от община Нова Загора, продължавайте да бъдете добри един към друг, да помагате и да показвате на всички около вас какво означава да живеем заедно с разбиране и обич. Вашите усилия имат огромно значение!“

За всички участници в инициативите бяха осигурени подаръци от Държавната агенция за закрила на детето.

Кампанията "Бъди смел, бъди добър!“ е в изпълнение на плана за действие на Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца (2023 – 2026 г.)