На общинската гребна база в Лесопарк "Липник" в с. Николово днес стартира четвъртото издание на Международния турнир по триатлон "Купа Русе“. Над 150 участници от 15 клуба от Гърция, Малта, Румъния, Украйна и България се включват в двудневната надпревара, подкрепена от Община Русе и организирана от СК "Триатлон – Далян“ с председател Миглена Ангелова.

Официален гост на спортното събитие бе зам.-кметът на община Русе Енчо Енчев, който приветства организаторите и участниците. "Турнирът, който се превръща в традиция и значимо събитие за спортния ни календар, е повече от просто състезание - той е истински изпит за издръжливостта ви, волята на духа и упоритостта. Самият факт, че сте на стартовата линия, е доказателство за вашата отдаденост и желание за самоусъвършенстване. Всеки изминат километър и всяко преодоляно препятствие са символ на вашата решителност и стремеж към успех, и съм убеден, че през двата дни на надпреварата ще дадете най-доброто от себе си“, каза Енчо Енчев и пожела успех на всички участници.

Турнирът започна с участието на най-малките атлети до 8 години, които преминаха през своите дисциплини, включващи плуване, велосипедно каране и бягане. След тях се включиха състезателите от групата на 9 – 10-годишните, последвани от децата на възраст 11 - 12 години. По-късно през деня ще се включат и състезателите от четвърта и пета възрастови групи.

В неделя турнирът продължава от 9 ч. с щафетната надпревара за деца и професионалисти, а стартът за любителите ще бъде в 12 ч. Състезанието ще завърши в 14 ч. с церемония по награждаване на победителите.