Стартира Международният пленер "Босилеград в цветове“, предаде "Фокус“. Четвъртото издание на пленера е организирано от сдружение "ГЛАС“ – Босилеград и Студентско читалище "Св. Климент Охридски 1997“ – София.

След успешните три издания, пленерът тази година привлича 13 талантливи художници от три различни държави. От Република България с творбите си ще вдъхновяват Евгени Серафимов, Пирин Македонски, Лаура Димитрова, Юлиана Михайлова, Алтъков и Бисер Лапев. От Република Северна Македония ще се присъединят Жангел Крстиновски, Филип Йовески и Валентина Илийевска. От Сърбия ще участват Даница Жеселинович, Ивана Кнежевич, Анка Стеванович и Любиша Пенев.

Майсторите на четката ще имат уникалната възможност да черпят вдъхновение и да творят сред природните и исторически забележителности на Босилеградско, като ще посетят и някои от най-интересните села в региона. Тази година пленерът няма тематични или жанрови ограничения, предоставяйки на художниците пълната свобода да изразят своето творчество и въображение.

Интернационалният пленер по живопис ще продължи до края на седмицата и ще завърши с грандиозна изложба на творбите на участниците. Тържественото откриване на изложбата ще се състои на 21 юли от 18.30 часа на откритата сцена в двора на къщата, където се намира офисът на сдружение "ГЛАС" – Босилеград.

Организаторите отправят топла покана към всички любители на изкуството да станат част от това незабравимо събитие.