Тридневният фестивал на преживяванията "Хисарлъка Experience“ стартира в Кюстендил. Той се организира от Сдружението по туризъм в града, с финансовата подкрепа на Община Кюстендил. До 14 юли магията на фестивала отново ще обгърне посетителите и ще ги потопи в прекрасна музика и различни активности, съобщиха за "Фокус" организаторите.

 

По традиция, лятото идва с едно от най-вълнуващите събития в Кюстендилския регион – "Хисарлъка Experience“.  От 12 до 14 юли, Кюстендил отново става домакин на този изключителен фестивал, който обещава да предложи незабравими преживявания, изпълнени с музика, изкуство и много забавления. Музикални изпълнения, изложби и базари, вкусна храна, отворена сцена и незабравими преживявания за всички възрасти.  

В първата вечер посетителите ще чуят "Мерудия“, "Ethno Venture“ и "KOPRIVA“, които ще потопят гостите на фестивала в нежни и завладяващи ритми. Втората вечер ще бъде озарена от изпълненията на Руши, и красивите Яна и Лена. Последната вечер на фестивала ще бъде кулминацията с група P.I.F. и "Jin Monic“, които ще зарадват всички посетители със своята музика.

За първи път тази година, Хисарлъка Experience 2024 ще предложи отворена сцена. Предварително селектирани артисти ще имат възможност да покажат своя музикален талант. Тази инициатива дава шанс на все още непопулярни изпълнители да блеснат пред публиката.

През деня фестивалът ще предложи богат избор от изложби, на които талантливи артисти ще представят своите произведения. Тазгодишният базар ще даде възможност на творци да покажат своите занаятчийски изделия, а разнообразието от вкусотии ще направи изживяването още по-пълноценно. Не пропускайте да се разходите около старинната крепост, където ще намерите и арт работилници, атракциони и игри за деца.

Не пропускайте възможността да станете част от "Хисарлъка Experience“ и да се насладите на невероятната атмосфера на Кюстендил. Съчетайте музикалното пътуване с артистични изложби, вкусни кулинарни изживявания и уникални занаятчийски работилници.