Старши инспектор Петър Петров – началник на участъка в село Балван при Областна дирекция на МВР (ОДМВР) – Велико Търново се класира на първо място в категория "Полицай на годината 2021“ в Националната кампания на МВР. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Велико Търново. Той е награден за проявен висок професионализъм, инициативност при установяване и задържане на извършител на тежко криминално престъпление и за бързата и адекватна намеса при оказване на помощ на гражданин, пострадал при тежко пътнотранспортно произшествие (ПТП) и възникнал в следствие на него пожар.

На 18 февруари в село Балван, област Велико Търново, е извършено жестоко убийство на чужд гражданин. Новината имаше широк отзвук в наши и чужди медии. В резултат на придобита и бързо анализирана информация от старши инспектор Петър Петров случаят бе разплетен. Той е и служителят, който пръв се притече на помощ след катастрофата до село Леденик на пътя София-Варна, при която на 4 ноември се подпали цистерна.

В навечерието на Коледните празници, за 28-а поредна година, МВР спази традицията да отдаде заслуженото на полицейски служители и колективи, проявили висок професионализъм и постигнали значими успехи в противодействието на престъпността, опазването на обществения ред и гарантирането на сигурността на българските граждани. Националната кампания "Полицай на годината“ е факт и се провежда всяка година благодарение на силната и безвъзмездна подкрепа на фондация "Доверие и закрила“. Министър Бойко Рашков се обърна към инициаторите с благодарност за всеотдайната помощ във времето, за вярата и признателността към труда на полицаите.

"Колеги, гордейте се с Вашите отличия! Те са оценка както за личните Ви усилия, така и за екипите, с които работите. Наградите са и малък жест на признателност за търпението и разбирането на Вашите близки“, каза още министърът на вътрешните работи и благодари на колегите си за избрания път и за енергията, с която вярно служат на родината.

На церемонията присъстваха заместник-министрите на вътрешните работи Емил Ганчев, Венцислав Катинов и Таня Райчева, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров и заместникът му главен комисар Стоян Темелакиев, директорите на главните дирекции на МВР.