На 26, 27 и 28 юли (петък, събота и неделя) от 21.00 ч. ще се представи на площада пред Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски“ в София, духовната музикална поема "Рилският пустинник“ по текст на Тихомир Павлов (1937 г.), според житието на преп. Йоан Рилски Чудотворец, музика на ставрофорен иконом Кирил Попов и оркестрация на Георги Стрезов. Това съобщиха от пресцентъра на Старозагорската митрополия.

Диригенти ще бъдат Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан и Жорж Димитров. Режисьор и сценограф на тази мащабна продукция е академик проф. Пламен Карталов.

През месец май миналата година с голям успех преминаха премиерните спектакли. Тази година, по решение на Св. Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия, те се посвещават на 100-годишнината от освещаването на скъпия за всички ни храм-паметник "Св. Александър Невски“.

"Нека всички достойно да възпеем великия Рилски пустиножител и да знаем, че той винаги бди над нас и е наш молитвен ходатай пред Бога!", апелират от митрополията.