Старозагорският куклен театър е сред участниците на Първия комедиен фестивал "Тодор Колев“, предаде репортер на "Фокус". Той ще се проведе от 25 до 30 юни 2024 г. в родния град на актьора Шумен. Старозагорските куклари ще представят "Банкови кризи и наказания“ на режисьора Теди Москов. Представлението е от 19.00 часа.

В програмата на фестивала са включени едни от най - добрите комедийни представления на театрите в България, а председател на журито ще бъде дъщерята на Тодор Колев - Албена Колева. Тя ще бъде председател във всяко едно издание оттук нататък по думите на Илия Виделинов, директор на ДКТ "Васил Друмев“, който е създател на фестивала.

Идеята на форума е да насърчи създаването и представянето на висококачествени комедийни спектакли от български театрали, студенти от специализирани висши училища както и любителски трупи. В първото издание са включени девет постановки.

Фестивалът е разделен на две основни категории: професионални и непрофесионални спектакли. Откриването бе снощи от 19.00 часа.