Старозагорецът Борислав Лазаров, който беше кандидат за общински съветнив в града на липите написа гневен пост в социалните мрежи, предаде репортер на "Фокус". С ирония той описа пристигането на служебния премиер Димитър Главчер и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов на мястото на пожара в Стара Загора. 

"Искам да благодаря на Министър-председателя Главчев и министъра на МВР Калин Стоянов за заинтересоваността и усилието им да дойдат до Стара Загора за отразяване на пожара. Нищо, че беше от шосето и без необходимия сценичен противопожарен реквизит, който ПР екипа на Община Стара Загора бе осигурил за Общинската администрация.

Господа, театралният ви опит направи думите ви много по-успокояващи, отколкото ако бяха изречени от директора на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ Стара Загора!

Също така искам да благодаря и на ВиК-Стара Загора за водопровода до вилната зона, който достави "Водата, без която не можем“ за борба с пожара! Водопровод - ЙОК!

Благодаря и на Община Стара Загора за решението им за закриване на Летище Стара Загора! В бъдеще въздушните противопожарни средства няма да губят излишно време за някакви си кацания, а директно ще се впускат в гасенето на пламъците!

Пичове, работата на политиците не е да се навират в краката на професионалистите, превръщайки ги в бавачки и забавяйки ги допълнително, а да създадат условия те да си вършат работата възможно най-ефективно чрез превенция, обучения, материално осигуряване и т.н.

До кога ще повтаряме едни и същи грешки? Докато някой пострада, като момчето лежащо с 75% изгаряния в Пловдив? Колко гора трябва да изгори? Колко имоти трябва да изгорят? Докато вместо да направите реални решения, вие си правите ПР експерименти и лобистки схеми?", пише Лазаров.