Тази вечер от 18.00 часа ще се проведе официалната церемония по награждаване на "Спортист на годината“ за 2023г. в Културен център "Стара Загора", предаде репортер на "Фокус". Категориите, в които ще бъдат наградени най-добрите ни атлети, са седем на брой. Тази година, специална награда ще бъде връчена на участниците от Световните игри "Спешъл Олимпикс“ през 2023г., провели се в гр. Берлин, Германия.  

Освен Спортист №1 за 2023г., на Бала на спортиста ще бъдат отличени още "Най-перспективен състезател за 2023г.“,“ Боец на 2023г.“, "Отбор на годината за 2023“, "Треньор на годината за 2023“, "Ветерани“ и " Юбиляри“.

Комисията, оценяваща спортистите, е с председател Петко Крумов,  началник на отдел "Спортни дейности“ и членове - Красимира Чахова, председател на ПК по "Спорт и младежки дейности“ към ОбС Стара Загора, Асен Асенов, главен експерт "Спортни дейности“ и журналистите  Желязко Динев, Стефан Стефанов и Чавдар Златев.  

"Спортист на годината“ е традиционно събитие, организирано от Община Стара Загора, в което се отдава почит към хората, прославили града със своите високи постижения и труд в областта на спорта.