Стара Загора ще бъде домакин на три вълнуващи спортни събития през предстоящия уикенд, предаде репортер на "Фокус". Турнир по плуване "Берое", Турнир по джудо "Недьо Ранчев" и Турнир по шахмат "Тракийско конче“ ще зарадват старозагорци на 26 и 27 октомври 2024 г.

"Всички любители на спорта са добре дошли да присъстват и подкрепят състезателите в трите големи спортни турнира, които са част от спортната програма на Община Стара Загора,“ сподели Петко Крумов, началник-отдел "Спортни дейности“.

Втори международен Tурнир по плуване "Берое" стартира на 26 октомври в Общински плувен басейни. В него ще вземат участие 300 състезатели, родени между 2007 - 2017 година. От 14.30ч. ще започне подготвителна тренировка преди старта. Откриването на турнира е от 16.00ч., а началото на състезанието е от 16.30ч. Събитието е част и от календара на Българска Федерация Плувни Спортове.

Поредно деветнадесето издание на турнира по джудо "Недьо Ранчев" стартира на 26 октомври от 10.00 часа  в спортна зала "Иван Вазов“. Състезанието е в памет на създателя на спортовете джудо и самбо в Стара Загора -  инж. Недьо Ранчев. Над 150 момчета и момичета в младша възраст ще вземат участие в схватките.

На 26-ти октомври  Народно читалище "Георги Бакалов 1933“ – Стара Загора  организира  петнадесетото издание на турнира по шахмат "Тракийско конче“. Шахматният двубой  ще се проведе в конферентните зали на хотел "Верея“, а участие в него ще вземат деца от цялата страна в две групи - група Б за деца до 8 години и група А за деца до 16 години.

Турнирът ще се проведе по швейцарската система в 7 кръга, а за изготвяне на жребия ще бъде използвана компютърната система Swift manager. Времето за игра ще бъде 15 минути + 5секунди на състезател за завършване на партията. Засичането ще се извърши с електронни часовници. Главен съдия на турнира ще бъде г-н Мирослав Митев, който е завършил Национална спортна академия "Васил Левски“ със специалност "Треньор по шах“. 

Всички спортни прояви са организирани с подкрепата на Община Стара Загора.