Стара Загора ще бъде домакин на вълнуващи спортни събития през предстоящите три дни, предаде репортер на "Фокус". XIII Международен турнир по плуване  "Руси Русев ", Турнир  по карате киокушин  "Купа Стара Загора" и състезание по ролер блейдинг ще зарадват старозагорци от днес до неделя.

"Каним всички любители на спорта да се присъединят към нас и да подкрепят състезателите в трите големи спортни прояви, които са част от богатия спортен календар на Община Стара Загора,“ сподели Петко Крумов, началник-отдел "Спорни дейности“.

XIII Международен турнир "Руси Русев " ще се проведе от 18 до 20 октомври в Общинския плувен басейн в Стара Загора. Събитието е в памет на дългогодишния треньор и деятел на плуването Руси Русев. В общинския плувен басейн, умения ще покажат над 350 състезатели, които ще се съревновават в различни възрастови категории.

Откриването ще бъде днес от 15.45ч. Официални гости ще бъдат г-жа Таня Богомилова - олимпийска шампионка по плуване и семейството на именития старозагорски треньор Руси Русев. Стартът на състезанието ще бъде от 16.00 часа и ще протече в 4 дисциплини в 4 възрастови групи. Състезателите, които са се класирали на първите три места във всяка дисциплина ще получат медали. Най-добрите плувци по точки на фина по пол във всяка възрастова група ще бъдат отличени с купи и парични награди. Събитието е организирано от Спортен клуб по плуване "Траяна“ и Българска федерация по плувни спортове.

Скейт паркът в Стара Загора за пореден път става арена на екстремните спортове. На 19 октомври (събота) от 14.00 ч., в парк "Артилерийски“ ще се състои третото издание на състезанието по ролер блейдинг. Близо 50 участници от цялата страна и чужбина ще демонстрират умения със скокове и въртене на градуси. Организаторите обещават цял ден каране, музика и смях, а вечерта още куп изненади.

След състезателната част от 20.30 часа в  Международния младежки център ще се прожектира филмът на Йори Папалезова - "Улично движение". Прожекцията разказва историите на пет улични атлета и е с участието на най-добрите кънкьори, скейтъри и ВМХ-ъри в България.

На 19 октомври от 11.00 ч. в спортна зала "Иван Вазов" ще се проведе Турнир по карате киокушин "Купа Стара Загора". Участие ще вземат над 200 деца от цялата страна на възраст до 12 и до 14 години. Всички присъстващи ще се насладят на впечатляващи демонстрации на техника, сила и дисциплина. Събитието се провежда ежегодно и е част от календара на Българска Карате Киокушин Федерация. Организатор е СК  "Аскен ".